Over mij

Over mij

Ik ben Kevin Olieux, klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Ik ben geboren in Gent, beleefde mijn jeugd in Mariakerke en woon sinds 2010 in Vinderhoute (Lievegem). Ik ben getrouwd en heb één zoontje.

Ik studeerde af aan de Universiteit Gent in 2010 als klinisch psycholoog en ging onmiddellijk als zelfstandige in bijberoep aan de slag. Daarnaast deed ik heel wat ervaring op in verschillende settings. Als je graag wil weten waar ik overal werkzaam was, lees dan verder op deze pagina.

Sinds september 2019 besliste ik om volledig zelfstandig te worden. Alleen op die manier kan ik mij volledig toeleggen op het correct en nauwgezet opvolgen van behandelingen en kwaliteitsvol werk leveren.


Werkervaring

  • Mijn stage liep ik in het revalidatiecentrum te Eeklo, De Klim Op.
  • In 2010 startte ik in een tijdelijke functie als psycholoog in het Revalidatiecentrum te Zottegem, Wegwijs.
  • In 2011 startte ik in een leefgroep voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende ontwikkelingsstoornissen (autisme spectrum stoornis, ADHD, ...) in De Triangel te Lovendegem. Dit bleek uiteindelijk één van de meest leerrijke ervaringen te worden van mijn carrière, want er is een groot verschil tussen 'leren over' en 'ervaren'.
  • In 2016 startte ik voor één jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie van het UZ Gent. Daar werkte ik zowel in het RCA (Referentie Centrum Autisme) waar ik onderzoek deed bij kinderen en jongeren, als in de leefgroep van adolescenten in psychiatrische opname.
  • In 2016 startte ik ook met een 4-jarig postgraduaat Gedragstherapie aan de UGent. In 2020 studeerde ik af als Gedragstherapeut.
  • In 2017 kon ik opnieuw in De Triangel starten als orthopedagoog in de nieuw opgerichte Type 3 school 'De Eik' te Eeklo, waar ik mijn steentje bijdroeg aan het ontwikkelen van een volwaardige school voor kinderen met een gedrags- en emotionele stoornis. Hier bleef ik twee schooljaren met veel plezier aan meewerken.
  • In 2010 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Lovendegem en startte ik in Oostkamp in het 'Medisch Huis De Koepel'. Sinds 2014 is mijn eigen praktijk gevestigd in Vinderhoute en werk ik nog steeds in 'De Koepel'.
  • Sinds 2019 volledig zelfstandig werkzaam.
kevin.olieux@gmail.com - GSM: 0472 86 19 34 - Molenslag 10, 9921 Lievegem (Vinderhoute)

Erkenningsnummer: 851110311 - Visumnummer: 272865 - Ondernemingsnummer: 0834.709.744